-
NELER VAR  
  ANA SAYFA
  GÖZDE KIRDAR HAKKINDA
  GÖZDE KIRDAR FOTOĞRAFLARI
  GÖZDE KIRDAR RÖPORTAJLARI
  => Röportaj 1
  => Röportaj 2
  => Röportaj 3
  => Röportaj 4
  GÖZDE KIRDAR ViDEOLARI
  GÖZDE KIRDAR'DAN HABERLER
  VOLEYBOL HAKKINDA
  2009-2010 SEZONU AROMA BAYANLAR VOLEYBOL LiGi
  TV'DE VOLEYBOL
  VGSTT'DEN HABERLER
  VOLEYBOL HABERLERi
  BASKETBOL HABERLERi
  FUTBOL HABERLERi
  PUZZLE
  ANKETLER
  ZiYARETÇi DEFTERi
  iLETiŞiM

Röportaj 1

SORU 1 – Voleybola kulübümüz alt yapısında başladığınızı biliyoruz ama bize kısaca hikâyesini anlatır mısınız? 

CEVAP -
Voleybola ilk olarak ikiz kardeşim Özge ile birlikte Kütahya’da okul takımı ile başladık. İki sene hem okul takımı hem kulüp takımında oynadıktan sonra İstanbul’a Vakıfbank Güneş Sigorta’ya transfer olduk.

SORU 2 – İkiz kardeşinizle Özge de voleybolcu, beraber voleybol oynamak nasıl bir duygu?

 CEVAP - Özge ile birlikte bu işi yapmak gerçekten çok güzel bir duygu. İlk İstanbul’a geldiğimiz yıllarda birbirimize çok destek olduk ve zor zamanları birlikte atlattık.
 
SORU 3 – Bazen onunla rakip de oluyorsunuz. Karşılıklı oynadığınız maçtan sonra rekabet evde de devam ediyor mu?
 
CEVAP - Maçlarda rekabet tabiî ki oluyor fakat bu rekabeti eve taşımıyoruz.
 

SORU 4 – Ailenizi her maçta sizi desteklerken görüyoruz. Bu size nasıl bir motivasyon sağlıyor?

 CEVAP - Ailemiz birbirine her zaman çok bağlıdır. Arada mesafe olsa da yanımızda olup bizi desteklemek için her türlü fedakârlığı yapıyorlar. Onları tribünde görmek bile kendimi motive etmeme yetiyor.
 

SORU 5 – Hem profesyonel spor hayatı hem de eğitim hayatını birlikte yürütüyorsunuz. Bu sizin için zor oluyor mu?

 CEVAP - Aslında ikisini birlikte yürütmek çok zor oluyor. Ama ben geçen sene çok zorlansam da mezun oldum. Voleybol her zaman 1. sırada olsa da aklınızın bir kenarında sınavlar mutlaka oluyor. O yüzden okul bittikten sonra omuzlarımdan büyük bir yük kalktı.
 

SORU 6 – Genç yaştan beri Bayan Milli Takımında forma giyiyorsunuz. Milli forma altında oynamak nasıl bir duygu?

 CEVAP - Bir sporcunun yükseleceği en üst noktalardan biri de milli takımda oynamaktır. Bende bugüne kadar hem yıldız, genç hem de A milli formayı giymenin mutluluğunu yaşıyorum. Milli takımda oynamak çok gurur verici bir duygu. Umarım; bu işi gerçekten severek yapan tüm sporcular bu duyguyu tadabilirler.
 

SORU 7 – Özellikle son yıllarda milli turnuvaların çokluğu nedeniyle yaz, kış antrenman ve kamplarla geçiyor. Bu hayatınızı nasıl etkiliyor, kendinize vakit ayırabiliyor musunuz?

 CEVAP - Bizim hayatımız voleybol! O yüzden zaten ister istemez sosyal hayatımız kalmıyor. Yaklaşık beş altı yıldır yazları tatil yapmadım. Bu tabi ki psikolojik anlamda çok yıpratıcı fakat yaptığımız spor bunu gerektiriyor. Bundan şikayet etmek gibi bir lüksümüz yok!!!
 

SORU 8 – Voleyboldaki hedefiniz nedir? Yurtdışında oynamak istiyor musunuz?

 CEVAP - Voleyboldaki hedefim; ilk önce Vakıfbank Güneş Sigorta’nın yetiştirdiği bir sporcu olarak kulübümün değişilmez smaçörü olmak ve milli takım düzeyinde Olimpiyatlara katılmayı gerçekten çok istiyorum. Yurtdışında tabiî ki oynamak isterim. Yurtdışının denenmesi gereken bir tecrübe olduğunu düşünüyorum. 

SORU 9 – Örnek aldığınız veya beğendiğiniz yerli ve yabancı voleybolcular var mı?
 

CEVAP - Hem kulüpte hem de milli takımda oynadığım her maçtan, yaptığım her antrenmandan bir şeyler çıkarmaya çalışıyorum. Her sporcunun birbirinden alacağı bir şeyler vardır mutlaka.

 SORU 10 – Dünya çapında birçok takımla karşılaştınız. Dünya voleybolu ile Türk voleybolunu karşılaştır mısınız? 

CEVAP -
Türk voleybolunun Dünya voleybolundan arka kalan bir yanı yok. Bizde o sporcular gibi çalışıyoruz, onlar kadar ter döküyoruz bu iş için. İstediğimiz ve gerçekten inandığımız zaman yapamayacağımız hiçbir şey yok fakat bunun için biraz daha zamana ve benim gibi genç oyuncuların biraz daha tecrübeye ihtiyacı var.
 

SORU 11 – Altyapında yetiştiğiniz takımımız Vakıfbank Güneş Sigorta’da forma giymek sizin için ne ifade ediyor?

 CEVAP - 9 senedir Vakıfbank Güneş Sigorta’da forma giyiyorum. Kulübüm benim ailem gibi oldu. Bugünlere gelmemde oradaki herkesin çok büyük emeği var. Buradan tüm yöneticilerimize ve antrenörlerime teşekkür etmek istiyorum.
 
SORU 12 – Takımımızın bu yılki hedefi nedir? 

CEVAP -
Takımımızın bu yıl ki hedefi; tabiî ki ilk önce şampiyonluğu elde etmek. İkinci hedefimiz de Challenge Cup’da şampiyon olmak istiyoruz. 

www.vakifgunes.com dan alınmıştır.
 




Bu sayfa hakkındaki yorumlar:
Yorumu gönderen::21.01.2008, 20:02 (UTC)
gozde-kirdar
gozde-kirdar
Kapalı

Bu röportaj ile ilgili görüşlerinizi buradan paylaşabilirsiniz.Teşekkürler...



Bu sayfa hakkında yorum ekle:
İsmin:
E-mail adresin:
Siten:
Mesajınız:

ANKET  
 

İkinci hafta yapılacak olan Vakıfbank Güneş Sigorta TT - Galatasaray karşılaşmasını sizce kim kazanır?
Vakıfbank Güneş Sigorta TT 100%
Galatasaray 0%
1 toplam oy:


 
Reklam  
   
VGS MAÇ PROGRAMI  
 

-----Gözde Kırdar Fan Sitesi-----

A Takım 14 Nisan 2010 Çarşamba günü saat 18:30, İstanbul TVF 50. Yıl, Fenerbahçe Acıbadem-V. Güneş Sigorta T. Telekom
-----Gözde Kırdar Fan Sitesi----

 
Facebook'ta Hayranı Ol  
   
ÇOK SATAN KİTAPLAR  
   
GOOGLE'DA ARA  
 
Google
 
Bugün 1 ziyaretçi (8 klik) kişi burdaydı!
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=
gozde-kirdar.tr.gg